Cum este situația cu COVID-19 în Asia de Sud-Est? Și când își va deschide ușile Asia de Sud-Est călătorilor internaționali? Acestea sunt principalele întrebări din mintea excursioniștilor chiar acum, după peste un an de restricții globale de călătorie … La fel ca tine, suntem disperați să ne facem bagajele și să plecăm in aventuri – dar când va fi posibil acest lucru? Și va mai fi vreodată la fel? Sperăm sincer că da!
Sincer să fiu, cu focarele recente din Thailanda și Laos (ca să nu mai vorbim de India) nu arată în prezent bine pentru călătorii în Asia de Sud-Est. Având în vedere că Thailanda și-a schimbat recent perioada de carantină de la șapte zile înapoi la 14 zile (iar Vietnamul și-a schimbat perioada de carantină la 21 de zile!), situatia per ansamblu pare încă departe de „normal” .

În acest moment, există doar două țări care sunt deschise turiștilor internaționali (Thailanda și Cambodgia), iar călătoria către aceste destinații vine cu multe cerințe și costuri suplimentare chiar acum. Există zvonuri despre Phuket în Thailanda și Bali, în Indonezia, care se vor deschide în iulie 2021, fără a fi nevoie de carantină (doar pentru călătorii vaccinați), și alte zvonuri ale unor țări din regiune care se vor deschide în septembrie / octombrie 2021, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Sperăm că, până în toamna anului 2021, vom începe să vedem din ce în ce mai multe țări din Asia de Sud-Est își relaxează restricțiile și își vor deschide granițele pentru mai mulți turisti!

Vizite: 9061