Sri Lanka s-a redeschis de astazi (joi, 21 ianuarie 2021) pentru turiștii străini după o închidere pandemică de aproape 10 luni, care a afectat profund industria de turism a țării insulare din Oceanul Indian.

S-au redeschis de asemeni si cele doua aeroporturi internationale ale tarii.

Ca parte a eforturilor de prevenire a răspândirii Covid-19, Sri Lanka a creat o „bio bubble”, care le va oferi vizitatorilor o libertate relativă de a călători în țară, respectând în același timp protocoalele de siguranță.

Deși nu există un timp minim pe care un vizitator trebuie să-l petreacă în țară, oricine vine din străinătate trebuie să stea într-un hotel sau stațiune aprobată de guvern până la două săptămâni la sosire.

Asta înseamnă că călătorii care vin doar pentru o călătorie scurtă vor rămâne în stațiunea lor tot timpul, în timp ce persoanele care planifică sejururi mai lungi se vor putea deplasa mai liber în Sri Lanka odată ce își vor încheia cele două săptămâni de semi-carantină.

Spre deosebire de locuri precum Hong Kong și Australia, unde persoanele aflate în carantină la sosire trebuie să stea în camerele lor de hotel pe întreaga durată, reglementările din Sri Lanka sunt mai altfel, mai relaxate. Turistii nou sositi vor putea folosi facilități precum piscine, săli de sport, saloane și restaurante.

De asemenea, călătorii pot părăsi hotelul în timpul carantinei pentru a vizita obiectivele turistice, cu condiția să facă acest lucru cu atenție. Aproximativ o duzină de site-uri și atracții turistice sunt deschise vizitatorilor străini, dar cu avertismente.

De exemplu, ca parte a „bulei biologice”, atracții precum Sri Dalada Maligawa (Templul sacrului dinte relicvă) și Grădina Botanică Regală, ambele din centrul orașului Kandy, impun vizitatorilor să vină ca parte a unui grup organizat de tururi sau cu un ghid Sri Lanka aprobat.
Aceștia trebuie să circule într-un vehicul privat și să nu facă opriri laterale neautorizate.

În prezent, 55 de hoteluri și stațiuni se încadrează în liniile directoare „nivel sigur și sigur”. Nu li se permite să accepte niciun invitat local sau să găzduiască evenimente în timp ce fac parte din bula bio.

Pe lângă plata pentru zboruri și cazare, călătorii sunt responsabili pentru costul asigurării de sănătate sancționate de guvern din Sri Lanka (12 USD) și până la trei teste Covid în țară (40 USD fiecare).

Toți cei care vin în țară trebuie să prezinte dovada unui test coronavirus negativ efectuat cu maxim 96 de ore in urma și să completeze un formular de declarație de sănătate online.

Oaspeții vor fi testați din nou pe cheltuiala lor în a cincea și a șaptea zi după sosire, iar persoanele care stau mai mult de șapte zile vor trebui să facă un al treilea test în săptămâna următoare.

Odată ce cele două săptămâni au expirat și au un test de coronavirus negativ, călătorii pot sta la hotelul lor sau pot trece la altul dintre hotelurile aprobate.

Cazarile tip Airbnb, pensiuni cat și alte forme de cazare sunt interzise momentan. Transportul în comun este descurajat.

Toți potențialii călători trebuie să solicite o viză online și să descarce aplicația Visit Sri Lanka. Aplicația va fi utilizată pentru urmărirea contactelor, precum și pentru stocarea informațiilor despre rezultatele testelor și rezervările la hotel.

In acest moment singurile tari din Asia deschise pentru turisti sunt Maldive si Sri Lanka.

Vizite: 3828