Este Sudanul ok pentru turisti?

Mulți au părerea greșită ca Sudanul este mai rau ca Egiptul – dar se inseala. Iata mai jos un scurt ghid de calatorie prin Sudan.


Sudanul este o națiune africană, deși cu o puternică aromă arabă. Datorită poziției sale geografice în Africa Centrală și de Est, Sudanul are un amestec frumos de culturi africane și arabe. Țara are, de asemenea, o istorie bogată și lungă, după cum reiese din cele peste 200 de piramide antice. De fapt, aici sunt mai multe piramide decât în ​​Egipt!
Peisajele diverse ale Sudanului variază de la vastul deșert până la masivele vulcanice. Sudanul este o destinație absolut interesantă, care din păcate este trecută cu vederea de mulți turisti.
Majoritatea naționalităților au nevoie de viză de turist pentru a intra în Sudan. Veți avea nevoie de o scrisoare de invitație (LOI) pentru a solicita o viză la cea mai apropiată ambasadă.
Odată ce vă aflați în Sudan, trebuie să vă înregistrați viza în termen de 3 zile. Acest lucru trebuie făcut la un birou de poliție sudanez.
Nu mai este necesar să obțineți un permis pentru fotografiat, dar asigurați-vă că nu fotografiați clădiri guvernamentale.

Da, cea mai mare parte a Sudanului este de fapt calmă și sigură de vizitat, cu excepția zonei Darfur și a graniței cu Sudanul de Sud. Fiți pregatit însă sa intalniti proteste regulate care au loc în Khartoum.

Cel mai bun moment pentru a călători în Sudan este iarna (decembrie-februarie), când temperaturile sunt confortabile pentru explorare și riscul de malarie este cel mai scăzut.

Iarna, climatul deșertului provoacă o schimbare termică uriașă între zi și noapte. Temperatura zilei este în jur de 25-30 ° C, iar noaptea scade la aproximativ 5-12 ° C.

Într-o săptămână, puteți vedea și experimenta multe în Sudan, în special siturile istorice și deșertul. Vă recomand să vă concentrați asupra localitatilor/zonelor Karima și Meroe, cele două zone în care puteți vizita o mulțime de temple și piramide antice.

Pentru cei care doresc să călătorească în mod independent în Sudan, călătoria cu autobuzul între toate orașele importante este destul de ușoară și confortabilă.

Traficul în Khartoum este agitat, așa că fiți pregătiți să petreceți ceva timp in aglomeratia zonei.

Este destul de accesibil să luați un taxi folosind aplicația Tirhal. Este ca Uber, dar acceptă numai numerar. Este utila mai ales dacă nu vorbiți limba arabă.

Nu sunt necesare vaccinări obligatorii în Sudan, dar multe părți din Sudan sunt zone infectate cu malaria. Dacă călătoriți iarna, există puțini țânțari și riscul de malarie este foarte scăzut.


Lucruri de știut înainte de a călători în Sudan


Nu este posibil să obțineți numerar la bancomate sau bănci din Sudan. Asigurați-vă că aduceți suficienți USD (bancnote noi!) Pentru a vă ajunge pentru întreaga călătorie. Cel mai bine este să schimbați valuta la aeroport la sosire.
De asemenea, puteți face schimb de bani pe piața neagră, dar verificati si numarati bine ce primiti in schimb.
Întrucât Sudanul este o țară musulmană, weekendurile cad vineri și sâmbătă. Multe magazine sunt închise sâmbătă și veți găsi străzile goale.

Va dorim calatorie placuta in Sudan.

Vizite: 3507