Laos s-a redeschis oficial pentru turiștii internaționali pe 1 ianuarie, iar acum țara a adăugat alte 14 țări la schema Travel Green Zone astăzi, care le permite călătorilor complet vaccinați să viziteze Laos cu doar o carantină de 24 de ore la hotel la sosire.

Lista inițială a țărilor aprobate pentru schema Travel Green Zone: China, Vietnam, Cambodgia, Thailanda, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Franța, Regatul Unit, Germania, Țările de Jos, Spania, Italia, Statele Unite, Canada și Australia.

Și următoarele țări au fost adăugate recent pe listă: Brunei, Indonezia, Filipine, Norvegia, Elveția, Finlanda, Israel, Irlanda, Ungaria, Austria, Noua Zeelandă, Polonia, Danemarca, Belgia. Din pacate Romania nu este pe lista.

Vor fi trei faze, fiecare cu două zone de călătorie denumite „Zona de călătorie verde” și „Trasee de călătorie verzi”, care vor fi monitorizate timp de trei luni cu destinații pentru actuala capitală, Vientiane, provincia Luang Prabang și districtul Vang Vieng din Vientiane. Provincia, Oudomxay, Xayaboury, Xieng Khouang, Khammouane și Champasack.

Faza 2 va începe în aprilie 2022, urmând ca mai multe destinații să fie adăugate pe liste, iar o altă fază va începe din iulie.

Cei care vizitează Laos sunt obligați să fie vaccinați complet împotriva Covid-19 cu cel puțin 14 zile înainte de sosire, cu dovada unui test RT-PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Călătorilor li se cere, de asemenea, să descarce și să se înregistreze prin intermediul aplicațiilor mobile LaoKYC și LaoStaySafe înainte de a ajunge în țară cu o asigurare de sănătate în valoare de nu mai puțin de 50.000 USD.

 

Vizite: 4404