Mauritius s-a redeschis complet vizitatorilor fără carantină, după 18 luni de închidere a frontierelor și restricții de intrare dure.
Ministrul turismului din Mauritius a sugerat că națiunea este „bine pregătită pentru redeschidere”. Cu toate acestea, el a mai declarat că va exista „o vigilență sporită necesară pentru a reduce riscul de contaminare suplimentară”.
Mauritius s-a redeschis parțial pentru turiștii complet vaccinați la începutul anului 2020. Dar turistii au trebuit să rămână în “bule de stațiune” timp de 14 zile înainte de a putea explora insula (La fel ca in programul Sandbox din Phuket, Thailanda). Drept urmare, foarte puțini turiști au fost interesati sa mearga in vacanta in Mauritius.
De la 1 octombrie 2021, turistii complet vaccinați pot explora întreaga insulă cu zero restricții la intrare, dacă pot furniza dovezi ale vaccinării complete. Turistii complet vaccinați vor trebui să aibă si o asigurare de sănătate COVID-19 pentru a intra. Mai mult, turistii complet vaccinați vor trebui să prezinte un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de plecare. Turistii complet vaccinați vor fi supuși testelor la sosire și ziua 5 a vacanței lor.

Turistii complet vaccinați vor trebui să completeze formularele de sănătate la sosire sau in drum către Mauritius. Aceastea includ un formular de localizare a pasagerilor și un formular de auto-declarație de sănătate.
Turistii nevaccinați pot intra în continuare în țară. Dar vor trebui să fie supuși unei carantine hoteliere obligatorii timp de 14 zile.

Turistii nevaccinați vor trebui să fie supuși testelor PCR în ziua a șaptea și în ziua 14 a vacanței. După ce testul PCR a arătat un rezultat negativ în ziua 14, turistii nevaccinați pot explora insula.
De asemenea, este obligatoriu pentru turistii nevaccinați să aiba asigurare de sănătate COVID-19. Turistii nevaccinați vor trebui, de asemenea, să prezinte un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore de la plecare.

Vizite: 4585