Tailanda este acum deschisă pentru turismul internațional, dar intr-un anume fel. Datorită curbei pandemice plate și a nivelului scăzut de transmisie comunitară, Tailanda este una dintre cele mai sigure destinații de călătorie acum.

După administrarea cu succes a restrictiilor de calatorie, guvernul tailandez a luat în cele din urmă inițiativa de a deschide țara, începând din septembrie 2020. Turistii internaționali sunt acum bineveniți să viziteze Tailanda, deși sunt în vigoare protocoale stricte pentru a preveni “importul” de COVID- 19 . Principalele cerinte: un test PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore) la sosire și 14 zile de carantină obligatorie.

VIZE:

Au fost introduse două tipuri de vize noi:

Visa turistică specială de lungă ședere (STV). Permite șederea de până la 90 de zile, care poate fi prelungită de două ori, de fiecare dată pentru încă 90 de zile (9 luni durata totală a șederii). Eliberarea vizei costă 2.000 THB (~ 66 USD) și se aplică aceeași taxă pentru fiecare prelungire.

Visa turistică regulată de 60 de zile (TR). Permite șederea de până la 60 de zile. Cost: 1.900 THB (~ 63 USD). Ambele vize necesită un certificat de intrare (COE), care poate fi acordat după aplicarea online pe site-ul oficial al guvernului tailandez.

Următoarele cerințe de intrare trebuie îndeplinite pentru a aplica pentru un COE (Certificat de intrare):

  • Atât viza, cât și COE trebuie aprobate de ambasada / consulatul tailandez din țara de origine a călătorului
  • O copie a unui extras bancar recent cu un sold minim de 700 USD de persoană și 1.500 USD de familie.
  • Asigurare de sănătate care acoperă COVID-19 și acoperire medicală minimă de 100.000 USD.
  • Un acord de a face o carantină de 14 zile la sosire (pe cheltuiala proprie a călătorului) și o dovadă a rezervării de carantină alternativă de stat (ASQ).

În plus, pentru o viză STV in Tailanda (viza speciala turistica de lunga sedere), vizitatorul trebuie să prezinte dovada plății pentru 90 de zile de cazare în Tailanda.

MĂSURI DE CARANTINĂ:

Vă rugăm să rețineți că carantina obligatorie de 14 zile poate fi efectuata numai în spitale sau hoteluri desemnate de catre autoritati, cu toate costurile plătite de vizitator. În prezent, există hoteluri de carantină în Bangkok și Phuket cu pachete de carantină cuprinse între 28.000 THB (~ 885 USD) și 200.000 THB (~ 6.300 USD) de persoană.

Ce ramane de decis este daca se merita in acest context o vizita in Tailanda

Vizite: 3696