Guvernul indonezian va interzice intrarea vizitatorilor din toate țările în perioada 1-14 ianuarie 2021 pentru a preveni răspândirea unei noi tulpini de coronavirus mai transmisibile, raportate pentru prima dată de Marea Britanie, a declarat ministrul de externe indonezian. Reamintim ca insula Bali apartine de Indonezia.

Măsura, decisă într-o ședință de cabinet condusă de președintele indonezian Joko Widodo, anulează o politică anterioară privind reglementări mai stricte pentru sosirile internaționale.

“Au existat rapoarte despre o nouă tulpină de Covid-19 care, potrivit studiilor științifice, este capabilă să se răspândească mai rapid”, a declarat ministrul de externe indonezian Retno Marsudi într-un comunicat.

„Repet, vom închide ușa cetățenilor străini din orice țară de la 1 ianuarie până la 14 ianuarie”, a declarat ministrul indonezian in publicatia Jackarta Globe.

Cu toate acestea, delegațiile aflate în vizite oficiale, în special la nivel ministerial sau mai sus, sunt scutite de noua regulă. Cum ramane insa cu cei care poseda deja o viza de afaceri, nu se stie…probabil aceasta noua masura se va aplica si lor.

Vizite: 5209