Am primit mai multe mesaje de la diferite persoane care ma intreaba care sunt conditiile actuale pentru a putea calatori in acest moment in Thailanda. Eu am fost la inceputul acestei veri in Thailanda, cand conditiile de intrare erau mult mai dificile fatza de acum, dar am plecat dupa 3 saptamani de stat in Phuket deoarece s-au produs blocaje totale in sistemul de transporturi. Voi fi din nou in Asia de SE incepand cu ianuarie 2022, intr-un turneu ce va cuprinde toate tarile din zona ce vor fi deschise, inclusiv Thailanda…asa ca, stati aproape!

Deși a fost una dintre primele destinații din Asia de Sud-Est care a avut COVID-ul detectat, Thailanda a avut o rată de infecție relativ scăzută în general în primul an al pandemiei. Guvernul Thailandei a implementat diverse blocări locale pe tot parcursul timpului și cu mai multă prudență din aprilie 2021, când cazurile au crescut semnificativ. Infecțiile au început să scadă din nou în august 2021 și sunt în scădere constantă în fiecare zi, iar viața revine la normal.

Începând cu 22 octombrie 2021, Thailanda a anunțat o schemă de deschidere numită „Test and Go” prin care călătoriile fără carantină sunt posibile pentru călătorii complet vaccinați.

Începând cu 1 noiembrie 2021, Thailanda și-a redeschis oficial granițele pentru călătorii complet vaccinați din anumite destinații aprobate, fără restricții de carantină. Autoritatea de turism din Thailanda (TAT) a confirmat în cele din urmă această știre într-un anunț din 22 octombrie 2021. Tarile ai caror cetateni pot calatori spre Thailanda sunt Marea Britanie, SUA, UE, Australia, Emiratele Arabe Unite, Romania și multe altele.

Această schemă se numește „Test & Go” și, după cum sugerează și numele, există o cerință de a face un test *PCR la sosire (fie la aeroport, fie într-un hotel desemnat). Odată ce apare un rezultat negativ (într-o zi), călătorul poate merge oriunde în Thailanda cu cerința de a mai face un test rapid (pe care îl va primi tot la sosire) în ziua 6 sau 7.

*La 26 noiembrie 2021, a fost anunțat că, începând cu 1 decembrie, autoritățile thailandeze au planificat să înlocuiască testul PCR la sosire cu un test antigen rapid mult mai rapid. Totuși, acest lucru a fost cu puțin timp înainte să apară vestea despre varianta Omicron și această relaxare a cerințelor de intrare a fost amânată.

Vizitatorii din țări nedesemnate pot intra în continuare în Thailanda în cadrul schemei „Zona albastră”.

 

Care sunt cerințele de intrare în Thailanda?

În cadrul schemei Test & Go, călătorii trebuie să provină dintr-una dintre cele 63 de țări desemnate și trebuie să fie complet vaccinați (cu excepția cazului în care au vârsta sub 12 ani). Totodata:

(1) Înregistrați-vă pentru un Thailand Pass la https://tp.consular.go.th/ – încărcați documentele necesare și acordați 3-5 zile lucrătoare pentru procesul de aprobare când veți primi un Thailand Pass QR Code (sau COE ) pentru a prezenta la sosire.
(2) Faceți testul RT-PCR COVID-19 la cazarea dvs. (hoteluri dintr-o listă aprobată)
(3) Descărcați și instalați aplicația MorChana la hotel
(4) Așteptați rezultatul testului în camera de hotel.
(5) Dacă testul este negativ pentru COVID-19, veți primi un kit de testare antigen (ATK) pentru auto-testarea COVID-19 în ziua 6-7.
(6) Primiți o alertă pentru auto-testarea ATK în Ziua 6-7 și pentru a înregistra rezultatul în aplicația MorChana.

De asemenea, va trebui să faceți un test PCR la 72 de ore de la plecare și să aveți o poliță de asigurare în valoare de cel puțin 50.000 USD care acoperă COVID-19 (majoritatea polițelor de asigurare acoperă cu mult peste aceasta).

Trebuie să fiu dublu vaccinat pentru a intra în Thailanda?

Pentru o sosire fără carantină – da. Perioada de carantină va rămâne la zece zile pentru cei care sunt nevaccinati sau parțial vaccinati. Copiii sub 12 ani nu trebuie vaccinați.

În cadrul schemei Test & Go, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani trebuie să fie vaccinați complet (sau o doză de Johnson & Johnson). Cu toate acestea, copiii cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să fie vaccinați complet pentru a intra în Thailanda în cadrul schemei Blue Zone.

 

Ce se întâmplă dacă călătoresc dintr-o destinație neaprobată?

Schema Blue Zone (fostă Sandbox) este încă o opțiune pentru orice călători care sosesc din destinații neaprobate.

Phuket este deschis pentru turiștii dublu vaccinați începând cu 1 iulie. Aceasta a fost inițial numită schema „Sandbox” și o serie de alte destinații s-au deschis vara aceasta într-un mod similar. De la 1 noiembrie Thailanda are acum o schemă „Zonă Albastră” care permite vizitatorilor să sosească din orice țară. Ei trebuie să stea în hoteluri aprobate SHA din Zona Albastră timp de 7 nopți. Zona Albastră include 17 destinații precum Bangkok, Krabi, Chiang Mai, Phuket și Koh Samui.

Ce se întâmplă dacă călătoresc cu copii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani?

În prezent, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani trebuie să fie vaccinați dublu (sau să li se administreze o singură doză cu Johnson & Johnson) pentru a intra în cadrul schemei Test & Go. Acest lucru ar putea fi problematic pentru familiile cu copii din această categorie de vârstă. Cu toate acestea, copiii nevaccinați cu vârsta între 12 și 18 ani și familiile lor au voie să intre în Thailanda în cadrul schemei Blue Zone (fostă Sandbox). Aceasta este aceeași schemă care permite rezidenților țărilor neaprobate să viziteze. Trebuie să stați într-un hotel aprobat de SHA în locația Blue Zone pentru primele 7 nopți (nu trebuie să vă izolați în hotel).

Deci, ce este este de fapt “modelul Thailanda Sandbox” sau “Blue Zone”?

Modelul Sandbox a fost acum înlocuit cu modelul Blue Zone. Modelul Blue Zone permite vizitatorilor dintr-una dintre țările nedesemnate și familiilor cu copii nevaccinați între 12 și 18 ani să intre în Thailanda. Ei pot rămâne într-una dintre cele 17 zone diferite, iar aranjamentele de testare sunt conform schemei Test & Go. Diferența cheie este că ei trebuie să stea în primul lor hotel minim 7 nopți înainte de a li se permite să se mute oriunde în Thailanda.

Ce sunt hotelurile SHA Plus?

Un hotel SHA Plus a fost aprobat ca având protocoale de siguranță îmbunătățite, iar minim 70% din personal va fi vaccinat. Lista cu aceste hoteluri aprobate o gasiti  aici.

 

Trebuie să port mască în Thailanda?


Da. In Thailanda purtarea de măștii este obligatorie de la începutul pandemiei, atat pe strada cat si in interior. In caz contrar riscati amenzi mari sau chiar deportarea.

 

Daca mai aveti intrebari sau nelamuriri ne puteti contacta prin e-mail la: contact@travelistul.com sau pe pagina “Travelistul” de pe Facebook.

 

 

Vizite: 3623