Incepand de astazi, 1 septembrie 2021, Romania a fost inclusa in programul K-ETA din South Coreea, adica….cei care doresc sa calatoreasca in aceasta tara, o pot face aplicand cu cel putin cu 24 ore in avans pentru un permis de intrare prin programul K-ETA, noul tip de viza “pandemica”, cu multiple intrari, valabila 2 ani. Costul acestei vize este de cca. 8,6 dolari SUA, se aplica online iar raspunsul la cererea de viza vine in 24 ore. (Mie mi-a venit aprobarea in mai putin de o ora!)

Interesant este ca, pentru cei vaccinati se poate cere o derogare de la carantina de 14 zile, deci…esti vaccinat, poti intra in Coreea de Sud fara a mai face 14 zile carantina (daca mergi la rude de gradul 1).

Cei fara vaccinul anti-covid vor trebui sa faca 14 zile carantina la intrarea in Coreea de Sud, pe cheltuiala lor.

In plus un test PCR emis cu maxim  72 ore inainte de intrare este necesar pentru ambele categorii, vaccinati si nevaccinati.

Pentru a aplica pentru viza K-ETA, de intrare in Coreea de Sud, mergeti la  http://www.k-eta.go.kr

Aplicatia dureaza 5 minute, va trebuiesc datele personale (pasaport, etc) plus o fotografie digitala tip pasaport pe care o ve-ti incarca pe pagina respectiva. Platiti apoi online taxa respectiva iar raspunsul il ve-ti primi in cca. 24 ore.

Viza K-ETA are o valabilitate de 2 ani, cu multiple intrari si iesiri.

Acum, pentru cei vaccinati anti-covid…acestia sunt exceptati de canantina daca vor cere un certificat de scutire de carantina. Acesta are o valabilitate de o luna si se poate obtine de la ambasada South Coreea din tara dvs. de resedinta ori puteti descarca formularul de aici si dupa completare il trimiteti la urmatoarea adresa de e-mail: fastlanesg@mofa.go.kr

Certificatul de scutire de carantina il ve-ti primi tot prin e-mail ( in cca. 3-5 zile) la adresa de e-mail scrisa in formular. Este indicita sa printati acest certificate de scutire carantina in 4 exemplare inainte de plecare spre Coreea de Sud.

Succes!

Vizite: 4294