Vesti bune, Romania inclusa in programul Phuket Sandbox.

Iata si cerintele, din surse oficiale,  pentru cetatenii romani care vor sa calatoreasca, incepand cu 1 iulie 2021 in Phuket prin programul Sandbox. In momentul de fata pentru cetatenii romani este nevoie de viza pentru a intra in Thailanda iar cerintele sunt urmatoarele:

1. Formular de cerere de viză (de pe site-ul web al Ambasadei)

2. Pașaport original plus o copie (pagina principală de informații) cu valabilitate mai mare de 6 luni; copii ale vizelor thailandeze anterioare, dacă există, împreună cu ștampile de intrare / ieșire din / din Thailanda

3 .Copia actului de identitate

4. Fotografie recentă de pașaport

5. Certificat de angajare, traducere oficială în limba engleză, cu salariu specificat, funcție, tip nr. și data contractului / dovada venitului lunar și dovada liberului lancer / proprietarului companiei, ca înlocuitor

6. Dovada finanțelor – copiați extrasul bancar până în prezent

7. Bilet de avion dus-întors (se cumpără după confirmarea Ambasadei)

8. Dovada cazării după carantină (rezervare la hotel sau scrisoare de invitație de la un proprietar al unei proprietăți cu dovadă de proprietate și identificare)

9. Asigurare de sănătate care acoperă și COVID-19, cu o acoperire minimă de 100.000 USD a costurilor medicale suportate de solicitant în Thailanda, inclusiv costurile medicale în cazul în care solicitantul contractează COVID-19. Asigurarea trebuie să fie în limba engleză, cu toate cerințele specificate și trebuie să acopere întreaga durată a șederii în Thailanda. (Orice companie internațională de asigurări sau una dintre companiile thailandeze pe care o puteți găsi pe https://covid19.tgia.org/)

10. Formular de declarație pe care Ambasada îl va furniza

11. Taxă 35 Euro numerar (intrare simplă)

Ambasada își rezervă dreptul de a solicita orice alte documente suplimentare, după cum se consideră necesar.

În același timp, o dată în Thailanda, solicitanții vor fi în carantină timp de 14 zile într-una din facilitățile indicate de autoritățile în cauză, pe cheltuiala lor. Iată lista hotelurilor alternative de carantină de stat în care vor fi plătite exclusiv de către străini pe parcursul a 14 zile de carantină obligatorie http://www.hsscovid.com/ sau https://bit.ly/3556nel sau www.agoda.com/ quarantineth sau https://asq.locanation.com/.or asq.ascendtravel.com. Trebuie să contactați și să rezervați direct la hotel, apoi să furnizați ambasadei confirmarea și detaliile rezervării.

Pls. rețineți că intrarea în Thailanda, asigurările și ASQ htl. data trebuie să coincidă.

După ce solicitanții își obțin viza, ambasada îi va instrui cum să se înregistreze pentru certificatul de intrare (CoE), care le va permite să urce în avion și să intre în țară. Acest lucru trebuie făcut cu cel puțin 5 zile înainte de plecare.

De asemenea, fiți informați că pentru a intra în Thailanda, în afară de CoE, vizitatorii trebuie să prezinte un certificat medical cu un rezultat de laborator (eliberat cu cel mult 72 de ore înainte de data plecării) care să indice că COVID -19 nu este detectat. Metoda de testare trebuie să fie doar „Realtime PCR“. Ambele documente trebuie să fie în limba engleză.

Trimiteți prin e-mail catre ambasada Thailandei din Bucuresti toate documentele împreună înainte de a cere o programare.

Va fi o procedură destul de consumatoare de timp … (cel puțin 2 săptămâni). Secția consulară se deschide doar miercurea și vinerea, între orele 09.30-12.00. De asemenea, rețineți că Ambasada va fi închisă de sărbătorile naționale românești și thailandeze.

ÎNAINTE DE A PROCEDA CU ORICE CHELTUIELI FINANCIARE, PLS. TRIMITEȚI catre sectia consulara a ambasadei Thailandei la Bucuresti dovada veniturilor din ultimul an. (PUNCTE 5 ȘI 6).

„PHUKET SANDBOX”

1. Ce este Phuket Sandbox?
Un sistem de promovare a turismului in Thailanda care permite călătorilor complet vaccinați să intre în Phuket, Thailanda, fără carantină, în condițiile de mai jos.
2. Călători eligibili
o Aveți o viză thailandeză valabilă sau un permis de reintrare sau fiți eligibil pentru a intra în Thailanda sub scutirea de viză turistică (pentru mai multe informații despre scutirea de viză turistică, vă rugăm să consultați https://tinyurl.com/visaexemption)
Călătorii care au nevoie de viză pentru a intra în Thailanda trebuie să contacteze Ambasada Regală Thai, București prin thaiembassy.BUH@mfa.mail.go.th pentru a solicita o viză înainte de a continua cu cererea de certificat de intrare (COE).
o Trebuie să fie complet vaccinat împotriva COVID-19 cu un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau Ministerul Sănătății Publice din Thailanda cu cel puțin 14 zile înainte de plecare. Călătorii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare emis de o autoritate guvernamentală. Certificatul de vaccinare fără limba engleză nu va fi acceptat.
 Dacă vaccinul necesită două doze, acestea trebuie să fie de același vaccin. Vaccinarea prin două vaccinuri diferite nu este acceptată împreună ca „complet vaccinată”.
 Certificatul de recuperare nu este acceptat.
o Copiii cu vârsta sub 18 ani, care călătoresc cu părinții, sunt eligibili fără dovada vaccinării. Dacă călătoresc fără părinți sau tutori legali, trebuie să fie complet vaccinați.
o Trebuie să provină din țări considerate ca fiind zone cu risc scăzut / mediu de către guvernul thailandez. În prezent, călătorii din România și Bulgaria sunt eligibili. Cu toate acestea, călătorii trebuie să fie în aceste țări eligibile timp de cel puțin 21 de zile consecutive.
o Trebuie să aveți o asigurare de sănătate care acoperă cheltuielile de tratament și medicale în legătură cu COVID-19, cu o acoperire minimă de 100.000 USD.
o Atât non-thailandezii, cât și thailandezii sunt eligibili.

 

3. Condiții
o Hoteluri
 Trebuie să stați la un hotel care îndeplinește standardul „SHA +” cel puțin 14 nopți, cu excepția cazului în care călătorii au dovada biletelor de întoarcere care pleacă din Phuket (către o altă țară în care sunt eligibili să intre) înainte de 14 zile.
 Confirmarea rezervării la hotel „SHA +” trebuie emisă în cadrul sistemului SHABA (sistemul de autentificare a rezervării SHA Plus) sau rezervare la adresa http://entrythailand.go.th/. Lista hotelurilor SHA + poate fi accesată prin https://shathailand.com
 Trebuie să stați la un hotel cel puțin primele 7 zile, după care hotelul poate fi schimbat pentru următoarele 7 zile (numai în Phuket).
 După 14 zile, ei pot călători în alte părți ale Thailandei. Plecarea mai devreme de 14 zile este posibilă numai pentru destinația în afara Thailandei.
o Transport
 Trebuie să intrați în Thailanda prin aeroportul internațional Phuket.
 De la Aeroportul Internațional Phuket, călătorii trebuie să călătorească la hotelurile lor SHA + cu mașini rezervate în prealabil furnizate de hotelurile SHA +.
o Testele COVID-19
 Călătorii trebuie să prezinte rezultatul testului negativ RT-PCR emis cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.
 La intrare, călătorii vor trebui să fie supuși a trei teste COVID-19 în momente diferite, pe cheltuielile proprii ale călătorului. Primul test se va face la sosire; călătorii vor fi autorizați în afara camerelor de hotel numai după confirmarea rezultatului negativ al primului test. Testele COVID-19 trebuie să fie pre-rezervate și plătite în avans prin hotel, iar călătorii trebuie să încarce confirmarea plății atunci când solicită COE.
o Aplicație de urmărire a călătoriei
 Călătorii trebuie să instaleze și să utilizeze aplicația de urmărire a călătoriei conform instrucțiunilor guvernului thailandez pe parcursul celor 14 zile din Phuket, în caz contrar este posibil să nu li se permită să părăsească Phuket în alte părți ale Thailandei după 14 zile.

4. Cum se aplică pentru COE
o Călătorii în cadrul programului „Phuket Sandbox” trebuie să solicite un certificat de intrare (COE), ca toți ceilalți călători, prin https://coethailand.mfa.go.th/ începând cu 28 iunie 2021
(pentru intrarea în Thailanda de la 1 iulie 2021 în continuare). Se pot aplica pentru COE până la 30 de zile
anticipat.
o Cererea COE pentru programul „Phuket Sandbox” va începe pe 28 iunie 2021 la ora 12.00. (Ora Thailandei).
o Toți călătorii care au primit COE trebuie să descarce și să se înregistreze prin intermediul aplicației ThailandPlus. Li se cere să afișeze un cod QR generat din înregistrare prin intermediul aplicației, pentru a fi scanat de autoritatea thailandeză la sosirea în Thailanda. Pentru descărcare, vizitați https://thailandplus.in.th/en/

 

Vizite: 15630