Thailanda, una dintre cele mai populare destinatii turistice cu peste 40 milioane turisti anual (inainte de pandemie),  confirmă că insula Phuket se va deschide turiștilor vaccinați pe 1 iulie 2021.

Autoritatea de Turism din Thailanda (TAT) și-a confirmat planurile de a redeschide insula Phuket turiștilor internaționali vaccinați pe 1 iulie 2021. 

„De la 1 iulie 2021, turiștii străini vaccinați vor putea să Phuket fără carantină, așa că numărătoarea inversă începe acum până la redeschiderea insulei!” a declarat recent domnul Yuthasak Supasorn, guvernatorul TAT (Autoritatea de Turism din Thailanda).

Până în prezent, 54% din populația insulei Phuket a fost vaccinata impotriva COVID-19 și se lucreaza in prezent pentru a aduce numărul de cazuri noi COVID-19 aproape de zero.

Toti cei care vor sosi in Phuket,  prin toate punctele de intrare trebuie să fie complet vaccinati (ultima doza sa fi fost administrata cu cel putin 2 saptamani in urma) sau  să se fi recuperat de COVID-19 cu cel mult 90 de zile in urma sau trebuie să fie testati negativ pentru COVID-19 utilizând o metoda de test RT-PCR sau o metodă rapidă de antigen în termen de șapte zile de la sosire (anterior în termen de 72 ore de la sosire).

Deasemeni trebuie sa descarcati aplicatia Mor Chana (“Doctors Win”) si sa va inregistrati inainte de a ajunge la www.gophuget.com

Potrivit modelului Sandbox, Phuket intenționează să obțină în condiții de siguranță imunitatea aproape totala a populatiei locale împotriva COVID-19 (pentru 70% din populația insulei), numărul de noi cazuri COVID-19 sa ajunga aproape de zero până la 30 iunie 2021.

„Modelul„ Sandbox ”înseamnă siguranța sănătății publice pentru toți. Phuket va fi destinația pilot care va fi redeschisă în al treilea trimestru pentru vizitatorii străini vaccinați complet din țări cu risc scăzut în conformitate cu reguli și reglementări stricte.

Binenteles ca pentru cei vaccinati nu va exista carantina. Apoi, din octombrie 2021 sau în trimestrul al patrulea al acestui an, Bangkok-ul, Cha-Am-ul și Hua Hin, precum și orice alte destinații thailandeze care vor fi gata, vor fi redeschise turiștilor străini vaccinați fără carantină.

Reguli ce vor trebui urmate de catre cei care vor dori sa mearga:

Inainte de sosire:
– Turistii străini trebuie să călătorească din țări / regiuni cu risc scăzut până la mediu de virus SAR-CoV-2, așa cum a fost anunțat și actualizat în mod constant de Ministerul Sănătății Publice (MoPH) pe acest link  –  De asemenea, trebuie să fi stat deja în țările / regiunile menționate cu cel puțin 21 de zile înainte de data călătoriei. Acestia trebuie să fie complet vaccinati împotriva COVID-19 cu un vaccin înregistrat la MoPH sau aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei și trebuie să dețină un certificat de vaccinare pentru a verifica vaccinarea acestora;
– Copiii sub 6 ani au voie să călătorească cu părinți sau tutori complet vaccinați;
– Călătorii care au antecedente de infecție COVID-19 trebuie, de asemenea, să fie complet vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei;
– Călătorii trebuie să dețină un test covid RT-PCR care să indice că COVID-19 nu este detectat emis cu cel mult 72 de ore înainte de plecare;
– Călătorii trebuie să aibă o poliță de asigurare de sănătate COVID-19 cu o acoperire minimă de 100.000 USD.
– Călătorii calificați și dotati cu documentele solicitate sunt sfătuiți să depună cererea pentru certificatul de intrare (COE) prin intermediul www.entrythailand.go.th

 

La sosire:

– Toate persoanele sunt supuse procedurilor vamale și de imigrare, deasemeni li se va face un test COVID-19 (pe cheltuiala proprie, cca. $70)
– Descărcați și instalați aplicația de alertă;
– Mergeți direct la hotelul dvs. rezervat pentru a aștepta rezultatele testului;
– Cei sositi in Phuket trebuie să facă check-in la unitatea de cazare certificată SHA Plus;
– Dacă turistul este testat negativ pentru COVID-19, călătorii din Phuket pot merge oriunde în Phuket.

In timpul sederii:

– Pentru călătorii care doresc să viziteze doar Phuket, nu este necesară o ședere minimă, dar trebuie să părăsească Phuket (Thailanda) în altă țară la data de plecare prevăzută sau înainte;
– Pentru călătorii care doresc să continue călătoria către alte destinații thailandeze, aceștia trebuie să rămână în Phuket 14 nopți și, ulterior, li se va permite să călătorească pe plan intern.

Pentru călătoriile din Phuket  către alte destinații thailandeze, călătorii trebuie să prezinte dovada că au finalizat un sejur de 14 nopți împreună cu celelalte documente necesare conform liniilor directoare și măsurilor anunțate de respectiva provincie de destinație.

Pentru actualizări regulate cu privire la situația turistică COVID-19 din Thailanda, vizitați site-ul   TAT (Autoritatea de Turism din Thailanda) la  www.tatnews.org

 

Alte informatii le puteti obtine de la cea mai apropiata ambasada/consulat al regatului Thailandei.

 

Vizite: 4397