Filipine se va redeschide pentru turiștii complet vaccinați din majoritatea țărilor, inclusiv Romania, pe 10 februarie 2022 și vor ridica cerințele de carantină, au declarat oficialii vineri, 28 ianuarie 2022.
Anunțul de vineri permite reluarea călătoriilor fără viză pentru vizite scurte ale cetățenilor din cele 157 de țări, printre care si Romania,  care beneficiau deja de intrare fără permis în Filipine înainte de începerea pandemiei.
Turiștii complet vaccinați din țările de pe listă vor trebui să faca doar un test pcr Covid-19 cu cel mult 72 ore  înainte de imbarcare si nu vor sta deloc in carantina la sosire.

Se va putea calatori atat in scop turistic cat si de afaceri, au anuntat sursele oficiale.

Deasemeni pentru a putea calatori, toti turistii trebuie sa fie vaccinati complet si sa aiba valabilitatea pasaportului de cel putin 6 luni.

Copiii sub 12 ani care nu pot fi vaccinați vor urma protocoalele de carantină ale adultului însoțitor care călătorește cu ei.

Cei care nu sunt vaccinați, parțial vaccinați sau al căror statut nu a putut fi validat independent trebuie să facă un test RT-PCR cu 48 de ore înainte de plecare.

De asemenea, acestia vor fi plasati in carantina institutionalizata timp de cinci zile, dupa care vor trebui sa stea izolati la hotel inca 14 zile.

 

Vizite: 2106