De când pandemia a sosit la începutul lui 2020, viața normală a fost suspendată pentru mulți, cel puțin pentru diferite perioade. Pentru oricine interesat de călătorii a fost deosebit de greu.

Milioane de oameni se îngrămădesc în mod normal în locații exotice, cum ar fi Thailanda, în fiecare an, dar industria turismului a fost foarte grav afectată in toata aceasta perioada.

Acum cand există semne clare de revenire la un fel de normalitate, mulți oameni încep să se gândească din nou la călătorii și aventură. Cu toate acestea, mulți se gândesc acum la o altă modalitate de a călători, una care se poate plăti de la sine.

Motivul principal al acestui  nou tip de tendință de călătorie este, foarte probabil, pandemia.
A spune că pandemia a creat un mod diferit de a călători ar fi o simplificare excesivă și o ușoară invenție. Dar, virusul a schimbat modul în care mulți oameni lucrează și acest lucru poate fi transferat în călătorii.

Daca bine ne amintim, pe măsură ce au fost introduse restricții, iar companiile au decis sau au fost forțate să-și închidă ușile, oamenii au început să lucreze de acasă. Pentru unii, munca de la distanță poate ca nu este plăcută, dar pentru un procent mare de angajați aduce multe beneficii.

Creșterea numarului  travel vloggerilor in ultima perioada a condus la o oportunitate pe care aproape oricine o poate încerca. Dacă o persoană are suficientă personalitate și poate “da bine pe camera”, atunci nu există niciun motiv pentru care să nu poată încerca să inceapa o cariera in travel vlogging.

Unul dintre motivele pentru care travel vlogging-ul devine noua tendință de călătorie poate fi doar pentru că este ușor de făcut. Sau cel puțin, este ușor de încercat. La urma urmei, vei fi propriul tău șef.

Oricine pasionat de călătorii și-ar putea începe destul de ușor propriul vlog. Poate ca, cea mai mare motivatie pentru travel vlogging  este să arăți cât de entuziasmat ești de locurile pe care le vizitezi. Un travel vlogger  chiar trebuie să-i facă pe cei ce-l urmaresc să-și dorească să aiba propria lor aventură.

Pentru a incepe sa faci travel vlogging nu ai nevoie de prea multe… câteva echipamente (un telefon mobil performant la inceput e suficient)  pentru a putea începe noua carieră orientată spre călătorii, dar mai întâi va trebui să vă alegeți platforma.

Acesta ar putea fi Instagram, YouTube, un site de bloguri sau propriul site web personal. Desigur, puteți alege o combinație dintre toate acestea.
Poti sa-ti finantezi singur calatoriile pentru travel vlogging?
Există mulți travel vloggeri romani astăzi…insa pentru a face bani din această activitate necesită timp și răbdare, trebuie sa-ti “construiesti” publicul tau înainte de a fi sponsorizat sau de a obține un venit din publicitate afiliată.

Stim cu totii ca, in prezent majoritatea travel vloggerilor din Romania nu au un numar prea mare de urmăritori pe YouTube ori alte platforme de socializare. Nu ne referim aici la travel vloggeri de succes ca Backpackyourlife, Cristi si Ralu, HaiHui in Doi sau cei din “noul val” precum Travelistul, Noi2PrinLume, etc…Creșterea organică a unui public este mult mai bună pe termen lung, așa că este mai mult decat necesar sa produceți conținut interesant și relevant…dupa care trebuie sa aveți răbdare.

Travel vlogging-ul romanesc  va deveni tot mai popular in anii urmatori pe măsură ce oamenii caută să transfere ideea lucrului de la distanță într-o locație de peste mări.

Poate că, cheia reusitei pentru a fi un travel vlogger  de succes este să uiți de bani, de castiguri și să te bucuri să filmezi și să împărtășești locațiile grozave pe care le poți vizita în întreaga lume cu cei de pe canalul tau YouTube. Caci travel vlogging-ul este o investitie de durata si trebuie multa rabdare.

Vizite: 1637