Iată lista noastră cu 10 țări în care sunt cele mai dificile de călătorit. Acest lucru se datorează fie distantei sau accesibilității, fie procesului dificil de a obtine o viză.

Iran
Iranul nu este cu siguranță una dintre cele mai dificile țări la care să ajungi atunci când îl compari cu restul țărilor de pe această listă, însă totul depinde de naționalitatea ta.

Cetățenii americani, canadienii și cetățenii britanici obtin foarte greu o viza de intrare in Iran insa dacă aveți un pașaport european sau australian, procesul de viză este mult mai ușor. De fapt, vă puteți obține chiar viza la sosirea pe aeroport.

De ce mergi? Iranul este de departe una dintre cele mai bune țări în care am fost. Ospitalitatea autentică a poporului iranian este pur și simplu motivul numărul unu pentru vizită. Mâncarea este excepțională!

Orașele și obiectivele turistice vă vor face să vă doriți să vă întoarceți pentru mai mult.


Bielorusia
Belarus ar putea fi una dintre cele mai puțin cunoscute țări din Europa. Cred că până și micul Luxemburg primește mai multă publicitate media. Bielorusia a fost numită mult „ultima dictatură din Europa”.

Dar pentru vizitatori, este pur și simplu nostalgia sovietică, cu prețuri din anii 80 și peisajul superb.
Procesul de viză tocmai a devenit mai ușor, deoarece a fost introdusă o nouă viză la sosire timp de 5 zile. Dacă doriți mai mult timp, trebuie să solicitați viza la cea mai apropiată ambasadă. Și da, procesul poate fi destul de frustrant.

Turkmenistan
Aceasta tara primeste putin peste 7000 de vizitatori anuali iar procesul de viză necesită o scrisoare de invitație și trebuie să fiți însoțit de un ghid turistic în timpul șederii dvs. în Turkmenistan.

Există o altă opțiune. Puteți obține o viză de tranzit dacă intrați în Turkmenistan printr-o frontieră terestră și continuați către o altă țară. Asta am făcut.

De ce să vizitați? Ei bine, Turkmenistanul este unul dintre cele mai ciudate locuri de văzut. Capitala Ashgabat este deosebita și construită în mare parte din marmură albă. Există clădiri uriașe deasupra străzilor goale curate și vă veți pune o întrebare: Unde sunt toți oamenii?
Cea mai ciudată priveliște este craterul de gaz Darvaza, cunoscut și sub numele de Porțile Iadului. Este un câmp de gaze naturale incendiat în anii ’70 și da, încă arde …


Coreea de Nord
Coreea de Nord este țara la care cei mai mulți dintre noi ar crede că este tara unde se poate ajunge cel mai greu. S-ar putea să vă surprindă deoarece este mult mai ușor. Da, călătoria independentă nu este permisă, deci trebuie să vă alăturați unui tur organizat cu ghizi locali și cu un itinerar stabilit.

Cu toate acestea, când vine vorba de viză, totul este realizat de agenția dvs. de turism. Și vă rugăm să urmați regulile. În prezent, intrarea în Coreea de Nord nu este posibilă pentru deținătorii de pașapoarte din SUA și Coreea de Sud.


Uzbekistan
Uzbekistanul își schimbă în ultima vreme abordarea față de turism pentru a aduce mai mulți străini în vizită. Multe naționalități au încă nevoie de o scrisoare oficială de invitație din partea Ministerului Afacerilor Externe. Apoi, puteți solicita o viză la cea mai apropiată ambasadă uzbekă.

Orașele antice Samarkand și Bukhara sunt adevărate atracții pentru oricine este interesat de Drumul Mătăsii. Moneda lor este însă un alt lucru cu care să te obișnuiești.


Angola
Angola nu se află pe lista tuturor pentru mai multe motive printre care anii de război civil și tulburări politice Capitala Luanda a fost nominalizată drept cel mai scump oraș din lume.
Procesul de viză pentru Angola poate dura câteva săptămâni și orice naționalitate este obligată să aplice în țara lor de origine. Veți avea nevoie de o scrisoare de invitație și o dovadă a rezervării hotelului pentru a aplica. O viză de tranzit de 5 zile este cea mai bună opțiune.

Eritreea
Eritreea este o mică țară necunoscută din Africa situată pe malurile Mării Roșii. A fost numită Coreea de Nord a Africii și este cunoscută mai ales pentru că este ultima pe listă in Indexul libertății presei mondiale.

Nu există nicio garanție că veți obține o viză. Unii solicitanți pot reuși numai după mai multe încercări de a obține una. Cea mai bună opțiune este să vă alăturați unui tur organizat și sperăm că agenția dvs. de turism va putea solicita viza în numele dvs.

Din punct de vedere tehnic, puteți obține o viză la sosire dacă nu există o ambasadă în țara dvs. de origine, dar veți avea nevoie de o scrisoare de aprobare a vizei din partea guvernului, care poate dura săptămâni sau luni, deci, din punct de vedere tehnic, este una dintre cele mai dificile țări de a intra.


Bhutan
Bhutan este cea mai fericită țară din lume, așa că pare ciudat să fie și una dintre cele mai dificile țări de vizitat.

Se poate vizita numai dacă rezervați un tur pre-organizat care include o taxă turistică zilnică de 250 USD. Aproape toate naționalitățile au nevoie de viză. Aceasta este obtinuta de agenția dvs. de turism, de obicei fără probleme. Zborurile limitate conectează Bhutanul din Nepal, India sau Thailanda, deci este necesară o planificare.

Bhutan este un regat magic din Himalaya supranumit ultimul „Ultimul Shangri La”, cel puțin 60% din țară trebuie, prin lege, să rămână împădurită.


Kiribati
Kiribati (pronunția „Kiribati” este „Kiribas”) este o națiune insulară îndepărtată din Pacificul Central. Prin urmare, este una dintre țările cele mai puțin vizitate din lume, precum și cele mai greu accesibile.

Dacă dețineți pașaportul UE, sunteți foarte norocos și vă puteți obține viza la sosire. Alte naționalități trebuie să solicite o viză la una dintre foarte puține ambasade din Kiribati.

Motivul pentru a merge? Plaje uimitoare, pescuit, snorkelling, etc…


Nauru
Nauru este oficial cea mai puțin vizitată țară din lume. Ambele, locația îndepărtată din Pacific și zborurile regulate programate fac din această țară una dintre cele mai greu de vizitat. Reglementările stricte privind vizele se adaugă.

Majoritatea naționalităților trebuie să obțină o viză în prealabil la cele 4 ambasade din lume! Nauru este, de asemenea, locul celebrului centru de detenție a refugiaților din Australia, care a stârnit o controversă în ultimii ani.
De ce mergi? Ei bine, nu există multe țări pe care să le poți acoperi într-o singură zi. Și s-ar putea să fii de fapt singurul turist aici la acel moment!

Sperand ca v-am trezit catusi de putin interesul, va dorim calatorie placuta!

Vizite: 2978