Interdicția de călătorie internațională pentru Australia s-a extins până în martie 2021.
Pentru majoritatea australienilor vor rămâne interzise călătoriile internaționale până cel puțin în martie 2021, după o prelungire a „perioadei de urgență a biosecurității”, care permite guvernului federal australian să impună restricții zborurilor internationale cat și navelor de croazieră.

„Perioada de urgență, care a fost în vigoare de la 18 martie 2020, urmează să înceteze la 17 martie 2021”, a declarat recent ministrul australian federal al sănătății, Greg Hunt.

Martie 2021 este data cand oficialii australieni se așteaptă sa inceapa vaccinarea populatiei in Australia. Guvernul australian a alocat 10 milioane de doze de vaccin Pfizer, care ar acoperi maximum 5 milioane de persoane cărora li se administrează vaccinul necesită un regim cu două jaburi – unul ca starter, al doilea ca rapel. Vaccinul anti Covid va fi gratuit pentru toti rezidentii din Australia.

Autoritatile australiene au sugerat, de asemenea, că turistii care vor vizita Australia ar putea fi obligați să prezinte dovada vaccinării COVID-19 sau să se confrunte cu două săptămâni de carantină hotelieră plătită de turist

.Alan Joyce, CEO-ul Qantas, spune că vaccinarea va fi obligatorie pentru toți australienii care vor zbura în străinătate cu compania aeriană, odată ce călătoriile internaționale vor fi reluate în 2021.

Călătorilor care zboară din Noua Zeelandă spre Australia si care au fost în mod continuu în Noua Zeelandă în ultimele 14 zile li se permite să intre în Australia.

Vizite: 1681