În Mauritania, există un singur tren de călătorit: este poreclit Trenul de Fier. Se oprește o dată timp de cinci minute în localitatea Choum în călătoria zilnică de 700 de km de la Zouerat, în centrul Mauritaniei până la Nouadhibou, de pe coastă. Scopul său principal este de a transporta minereu de fier, 22.000 de tone extrase zilnic în Zouerat și turnate în 220 de vagoane de marfa legate între ele pentru a face un tren lung de peste 2 km. Pasagerii pot calatori gratuit în vagoanele de marfa sau pot plăti aproximativ 3 USD pentru a sta pe scaune în interiorul a două vagoane de calatori rudimentare. Călătoria poate dura între 16-21 de ore, în funcție de greutatea trenului.

În fiecare zi, la ora 11 dimineața, trenul apare aparent de nicăieri, provocând o furtună de praf dimineața târziu, după traseul său de 17 ore prin Sahara la o viteză maximă de cel mult 50 de kilometri pe oră. Merge in port sa descarce minereul de fier adus.

În jurul orei 14:00 trenul se intoarce iar pasagerii se îndreaptă spre vagoanele de marfa goale pentru imbarcare, deasemeni multi incarca și mărfuri, chiar si animale. Dupa 15 minute de stationare trenul pleaca. Daca n-ai avut timp sa te urci in vreun vagon prafuit, astepti urmatoarea plecare.

Faimosul tren de fier merge pe o distanta de 700 km în Mauritania, pe o linie de cale ferata, oficial numai pentru marfă.

Trenurile de pe această ruta au o lungime de până la 3 km, făcându-le astfel unele dintre cele mai lungi și mai grele trenuri din lume.

Multi vloggeri internationali de calatorie au mers cu acest tren. Care va fi primul vlogger roman care va face acest traseu? Ramane de vazut…

Vizite: 2327