Belize este o țară uimitoare și diversă situată de-a lungul coastei Caraibelor din America Centrală. Inițial o colonie britanică; Engleza se vorbește în mod obișnuit, iar țara se încadrează încă în legislația britanică. Indiferent dacă căutați plaje, cascade, speologie sau ruine mayașe; Belize este locul potrivit! Continuați să citiți tot ce trebuie să știți înainte de a planifica călătoria perfectă în Belize!

Cel mai bun timp pentru a călători
Cea mai bună perioadă a anului pentru a călători în Belize este în timpul sezonului uscat, care se întinde de obicei de la sfârșitul lunii noiembrie până la mijlocul lunii aprilie. Deși sunt mai mulți turiști în acest moment; vremea senină este esențială pentru explorarea atracțiilor din Belize.

Sezon ploios: mai-noiembrie

Sezon uscat: decembrie-aprilie

Valută
Dolarul din Belize este legat de dolarul Statelor Unite, deci 2,00 USD BZ = 1,00 USD USD.

1,00 USD BZ = 0,50 USD USD, 0,67 USD CAD sau 0,44 EUR Euro

Bugetul zilnic mediu
Bugetul nostru zilnic mediu în Belize a fost de 281 USD (140 USD) de persoană pe zi. Rețineți că am închiriat o mașină și am făcut o mulțime de activități, inclusiv un zbor peste Great Blue Hole (185 USD USD fiecare).

Defalcarea zilnică a bugetului:
Transport: 74 USD BZ (37 USD) de persoană pe zi
Mâncare și băuturi: 46 USD BZ (23 USD) de persoană pe zi
Cazare: 91 USD (45,50 USD) de persoană pe zi
Tururi și activități: 70 USD BZ (35 USD) de persoană pe zi

Vaccinări
Vaccinările recomandate pentru călătoria către Belize sunt: ​​hepatita A și B, tifoida, febra galbenă, rabia, meningita, poliomielita, MMR (rujeolă, oreion și rubeolă) și Tdap (tetanos, difterie și coacaz). Verificați întotdeauna cu o clinică medicala de specialitate înainte de a pleca.

Transport
Autobuz local: Cea mai ieftină opțiune de transport din Belize este să urci într-un autobuz local. Am descoperit că un autobuz turistic era mult mai confortabil pentru câțiva dolari în plus.

Autobuz turistic: Există autobuze turistice care circulă între majoritatea orașelor importante din Belize și chiar către Flores din Guatemala. Acestea sunt de obicei spațioase și confortabile, inclusiv au toaleta.

Taxi: taxiurile locale oferă transport mai ieftin și mai simplu decât mașinile private. Asigurați-vă că discutați prețul în prealabil mai ales dacă nu există contor.

Închirierea unei mașini: Am găsit că aceasta este cea mai bună modalitate de a călători în Belize cu perioada de timp de 10 zile. Ne-a oferit toată libertatea pe care o căutam și nu a fost atât de scumpă în general (aproximativ 150 USD (75 USD) pe zi). Deoarece Belize este o țară mică, nu veți cheltui o cantitate mare de combustibil sau timp condus. În acest fel, puteți călători și în ritmul dvs. și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la programul de autobuz.

Sfaturi bugetare
Închiriați o mașină în loc de taxi sau alte mijloace de transport.
Cauta o cazare care sa aiba cel putin o chicineta (mini-bucatarie).
Rezervați-vă cazare cu mult timp în avans (mai ales în sezonul de vârf).
Mănâncă din restaurantele locale sau de la tonetele de stradă o dată pe zi pentru a reduce semnificativ bugetul alimentar.

Sperăm să vă bucurați de timpul petrecut în Belize. Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebări.

Vizite: 2784