Întotdeauna este dificil să te gândești la trecut, poate și din cauză că ne temem ca realizările să nu fie mai puține la număr decât eșecurile. Atunci când mă gândesc la trecut, chiar și la ziua de ieri, caut să o fac cu răbdare, înțelegere și mult curaj.

Nu este deloc ușor să vezi că ai greșit, că ai riscat inutil, că ai investit prostește în lucruri, în oameni, în sentimente. Însă , tot acest calcul are și partea lui bună. Pe lângă faptul că poți să-ți dai seama ce anume a fost greșit în deciziile tale , poți să înveți lecția și să demonstrezi că ai reținut-o punând-o în aplicare ulterior.

Poți să concluzionezi că eșecurile și obstacolele te-au făcut mai puternic în ciuda rezultatelor obținute și că te-au ambiționat să demonstrezi ce poți și care ți-este valoarea.

Bilanțul anului 2020 nu ar trebui să ne sperie , ci să ne întărească și mai mult convingerea că putem să ne schimbăm în mai bine, că putem iubi mai mult, că putem simți mai intens, că putem aduce bucurii și fericire oriunde , că putem zâmbi sincer, că putem gândi optimist și că putem să semănăm gânduri frumoase și bune în inimile tuturor.

Fiecare gest de bunătate venit din suflet, fiecare vorbă bună, fiecare sfat prietenesc , fiecare emoție pură ne umple sufletele de recunoștință și mulțumire.

Timpul ne-a oferit prilejul de a ne maturiza, de a ne schimba, de a iubi, a ierta , a simți , a trăi fără să ne simțim presați de trecerea lui.

Anul care va trece în curând ne-a oferit deopotrivă bucurii dar și tristeți, fericire dar și dezamăgiri, realizări dar și iluzii. Cât de mult am profitat de magia lui a depins întru totul de noi. Cât de intens am trăit , cât de multe lucruri minunate am făcut de asemenea a depins de noi. Și dacă ne-au mai rămas încă lucruri, visuri, obiective de îndeplinit, încă nu e timpul pierdut. Niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce îți place.

Niciodată nu este prea târziu să profiți de claritatea și miracolul vieții, de imprevizibilul mascat de ziua de mâine, de mângâierea zilei de astăzi.Așadar, bilanțul nu ar trebui să fie greu de calculat. Tragem linia cu mâna tremurândă și scriem egal în dreptul celor 12 luni. Oftăm, fiindcă nu ne vine să credem că a mai trecut un an, că aproape s-au scurs cele trei sute de zile. Și când aduni tot ceea ce ai trăit constați că nimic nu s-a întâmplat așa cum ai dorit tu, și că toate s-au întâmplat după voia celui de Sus.

Realizezi că oricât de tare ai ține cu dinții de ceva dacă nu îți este menit atunci nu va fi pentru tine. Nu te încăpățâna să rămâi în urmă așteptând, nu te împotrivi planurilor lui Dumnezeu, și vei avea după ce să tragi linie la final.Și dacă tot suntem la bilanțul lui 2020 să profităm și să facem lista de obiective pentru noul an.

Să lăsăm deoparte toate gândurile negative, toate știrile care nu fac altceva decât să ne tulbure și să ne irite și să intrăm în noul an veseli, energici, iubitori, iertători, generoși, recunoscători.

Toate aceste gânduri pozitive îți va oferi o minunată viziune asupra vieții și te va ajuta să te concentrezi la prezent. Vom deschide o carte nouă.Paginile ei vor fi albe. Cuvintele noi le vom scrie. Titlul cărții este “Oportunitate” iar primul ei capitol este ziua anului nou. Fii strălucitor, plin de viață și intră în noul an încrezător și debordând de veselie și optimism.

Sa aveti parte de un an nou plin de bucurii si impliniri. Si cat mai multe calatorii! LA MULTI ANI 2021!

Vizite: 5707